pravda

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Všetko má svoj čas...

aj písanie.

             Môže sa zdať, že v mojom živote sa nedeje nič závratné, teda nič také, čo by stálo za to, aby som o tom napísala. Ako to už býva, zdanie klame...Prežívam obdobie plné. Plné citov, zážitkov, udalostí a ľudí. A ja mám pocit, že teraz je čas život žiť, skôr, ako o ňom písať... A ani to nepísanie nie je tak úplne pravdivé. Lebo píšem veľa a často. Moje články však píšem jedinému človeku. Teda tomu, pre ktorého sú určené, tomu, o kom píšem. Je to určitý druh komunikácie medzi mnou a ním. Nie sú určené nikomu inému, iba a len jemu, môjmu Malému princovi... Viem, je trocha zvláštne písať len pre jediného človeka, ale ja mám pocit, že toto je najlepšie rozhodnutie aké som kedy urobila. Cez  moje články sme sa spoznali viac, ako hocikedy pred tým. Pochopili sme sa, a máme sa opäť o niečo viac radi ako pred tým. Lebo nie je väčší dar ako dať niekomu kúsok zo seba...

A tak, ja, Líška, som momentálne v pozícii užasnutého diváka a pozorujem okolo seba, čo sa to deje. Čo sa to deje s ľuďmi, vzťahmi a citmi. Líška si teda pokojne leží na svojej skale, odkiaľ má na to všetko dianie výhľad a konštatuje:

Že ľudia a najmä muži nevedia, čo chcú.

...keď napríklad žijú s jednou ženou vo vzťahu, pričom bez obalov, bez okolkov a bez hanby flirtujú s druhou, pričom keby tá druha chcela, pokojne by mali aj tú druhú. Podotýkam, že  obe ženy sa poznajú, sú priateľky a spolubývajúce v jednom byte... Zdá sa mi, že muži už nie sú mužmi, ale obyčajnými alibistickými nedvižákmi, majúci radi ľahké riešenia a ktorí už dávno nielen že nepočúvajú svoje srdce, ale dávno zabudli aj na to, že nejaké majú. Nechajú sa vmanévrovať do vzťahu len a iba preto, že tá bývalá ich opustila a žiadna iná nebola naporúdzi, že na žiadnu lepšiu si netrúfli, či...nepokúsili sa o ňu ani len bojovať. Že zoberú to, čo je po ruke, iba preto, že to je najjednoduchšie riešenie a oni nechcú okúsiť trpkosť prehry. Opäť... Tak si volia cestu menšieho odporu. To že tú Ľahkú obeť, ktorá bola naporúdzi, nemilujú, nemusím zdôrazňovať...A tak Líška zo svojho nadhľadu konštatuje, že opäť jeden vzťah, ktorý pozoruje, nesmeruje k dobrému koncu. Lebo žiť s niekým z rozumu sa dlhodobo nedá. Lebo takto sa pevné vzťahy nerodia. A Láska si svoju cestu vždy nájde...Skôr, alebo neskôr. Celá táto tragikomédia by sa dala zhrnúť do vety, ako: Aj taký je život a nechajme veci vyvíjať sa...Dalo by sa to skonštatovať, keby tá Ľahká obeť nebolo na kosť dobré  dievča, budujúce si svoje sny s niekým, kto po nociach sníva o iných....

Že nie je dôležité, kto ste, ale to, čo máte.

...keď napríklad Nenormálne sexy kolegyňa, napriek faktu, narodiac sa pod šťastnou hviezdou sa degraduje na úroveň drahšej šľapky len a len preto, že už nemôže mať niekoho, koho miluje... Že ani jej oslnivá krása jej nezabezpečila prítomnosť Toho jediného, ktorý kamsi zdúchol s Mladším a poddajnejším modelom jej samej. Tento neochvejný fakt z nej spravil prvotriednu Cundru, ktorá sa pomstí mužom ich bezbrehým využívaním, s nulovým ohľadom na to, koľko manželstiev, partnerstiev alebo priateľstiev týmto svojim správaním rozbije. Hlavne, že jej hladné ego zostane nasýtené...teda aspoň na chvíľu. Má to iba jednu chybu krásy, že iba ozaj na malú chvíľu a o krátky čas bude treba hľadať znova ďalšiu obeť, lebo pravda, Ten pravý je šťastný už niekde inde, s nejakou inou...a ona to dobre vie a nikdy mu to neodpustí, nikdy si to neodpustí. Takže Líške nezostáva nič iné, ako skonštatovať – nie je dôležité koľko krásy, vzťahov, alebo peňazí máte, ak nemáte toho, koho milujete. V konečnom dôsledku je táto bolesť z neprítomnosti Milovaného v našich životoch pre všetkých úplne rovnaká...A je úplne jedno koľkými vzťahmi, akými drahými dovolenkami či autami ju chceme prehlušiť. Všetci vo svojom srdci vieme vždy pravdu a cítime vždy bolesť...tak kruto rovnakú.

A na koniec Líška sa zo svojho láskavého nadhľadu iba pousmeje a vysloví vetu, že naozaj všetko má svoj čas.

A verte, aj čas, keď život si Vás  nájde...skôr, alebo neskôr. Alebo inak povedané, vždy príde čas zaplatiť za všetky ublíženia.

 

 

A je jedno či ste iba nevedeli čo vlastne chcete, alebo vedeli to veľmi presne a nemali to.


Tu a teraz... | stály odkaz

Komentáre

  1. *
    Akoby som čítala svoje myšlienky. Skvele a precítene napísané ;)))
    publikované: 20.05.2008 16:39:38 | autor: pixka (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014