pravda

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Keď žiť tak bolí...

 

 

sú obdobia, keď si uvedomíte, aký je život krásny, teda mohol by byť. Keby neexistovali moria neochvejných a nevyvrátíteľných keby.

 

 

Vraj existuje ranč, kde liečia zranené konské duše. Privedú zlomeného koníka a neurobia nič iné, ako pridajú ho do čriedy zdravých, spokojných a silných koní, ktoré sa celé dni preháňajú na pastvinách a užívajú si slobodu. Sú to priateľské kone a pomôžu tomu nešťastníkovi, zlomenému z akéhokoľvek dôvodu spomenúť si na to kto je. Že je kôň, má také isté kopytá, hrivu a chvost ako všetci ostatní. Znova pocíti aké to je bežať s vetrom o preteky, hriať sa na rozkvitnutej lúke a piť vodu z potoka. Nájde sám seba a nájde opäť svoj pokoj. Vraj tento pobyt robí so zvieratami zázraky. Zistia že majú nohy, ktoré dokážu bežať, hriva a chvost ešte stále vejú vo vetre a najmä zistia, že ešte stále sú kone a nie sú sami.

Tak aj ja som bola teraz chvíľu so svojim stádom, a zistila som že ešte stále mám tie isté kopytá, hrivu aj chvost. Že slnko stále hreje, keď je pekný deň a aké je nádherné počuť šum vetra v korunách stromov a cítiť dážď na svojom tele a vedieť kto som a kam smerujem. Áno, spomenula som si . A dúfam že tak skoro nezabudnem. Len je to tak strašne ťažké, keď vás valcujú húfy prázdych a bezcitných ľudí, tony ničotných papierov a zasmradené a špinavé veľkomesto. To potom zabúdate veľmi rýchlo a skoro.

Žiaľ z krásnych a voňavých lúk a šumenia vetra dnes človek nevyžije. A tak za tých pár šúp, zabezpečujúcich strechu nad hlavou a stravu a status poctivého pracujúceho otroka predáva to najcennejšie čo má. Seba a svoju dušu. Žiaľ. Aj o tom je život.

Len jeden je rozdiel, a to, že väčšina pracujúcich otrokov si tú ničotnosť neuvedomuje a žijú v dokonalej ilúzii dokonalého života. Odkedy však zažijete niečo skutočné, ozajstné, ilúzie už nestačia. A bolestne trpíte, keď ich vidíte a žijete. Až neskutočne...

 


Tu a teraz... | stály odkaz

Komentáre

  1. -
    preto si treba poriadne uzit dokym je cas,dokym sa nezamestname
    publikované: 11.07.2007 17:32:54 | autor: contris (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. -
    Mne sa život páči... som s ním spokojný... žijem naplno... stíham prácu, priateľku, partiu, robím si vodičák a skúšku na slovenskej technickej inšpekcii... mierne vyťažený, ale nesťažujem si... Stačí sa len na život pozrieť z tej lepšej stránky... A tou lepšou stránkou je láska...
    publikované: 11.07.2007 18:16:11 | autor: laco (e-mail, web, autorizovaný)
  3. -
    nesuhlasim s tebou, len na tebe záleží ako naložíš so svojim životom. Keď sa ti nepačí tento terajší je to impulz, že treba niečo s tym urobit a nie bedákať. Robiť to, čo ťa robí šťastným.
    publikované: 11.07.2007 23:11:40 | autor: STELAbenedova (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. a ešte musim podotknut
    nepovaˇžujem sa za otroka, robim to čo ma napĺňa. Čo je podľa teba skutočné?
    publikované: 11.07.2007 23:14:20 | autor: STELAbenedova (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. nuž to máš tak...
    ...vybrala si si -stredný prúd-, teda asi si si nevybrala, proste v ňom plávaš. No tak sa nedaj zmiasť pravidlami -správneho života-, veď už si ich prekukla:))
    publikované: 14.07.2007 00:09:22 | autor: davinco (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014