pravda

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Zhorí všetko čo má...

a zostane popol.

    Môj život, hm, naozaj môj? Alebo... Stále myslím na to, čím môj život kedysi býval. Pred tým...Plný, krásny, bezstarostný, skrátka taký, aký by mal byť život mladého človeka. A potom to začalo, nenápadne, pomaly, ako keď sa objaví prvá iskra vo vyprahnutom lese a nik si to nevšimne. Všetko sa zdalo byť rovnaké a pritom bolo všetko inak. Začalo sa vo mne niečo meniť, potichučky, pomaličky, nemenne...

    Veľká bolesť, ťažko chorý človek v rodine 10 rokov-smrť v priamom prenose. Pobyt mimo domova a rodiny 7 rokov. Riešenie problémov všetkých a všetkým, neustále stupňujúce sa požiadavky, žiadna pochvala len a len kritika. Choroba, moja...nie ani tak ťažká, ako psychicky náročná. Srdce neposlúcha, bije o život...doslova.Trvá to 3 roky, kým ľudia v bielych plášťoch v ňom spália všetko čo majú. Som už zdravá, ale, jazvy ako na srdci tak aj na duši zostávajú. Len ja to ešte neviem...Žijem v blaženej nevedomosti, a ani netuším, že niečo sa mení a plameň, ktorý spaľuje všetko čo má, sa rozhára. Ďalšia rana, zrádza ma ten, ktorého som najviac na svete milovala. Odchádza bez slova, bez rozlúčenia, bez vysvetlenia...po 3 rokoch. A bolesť tak veľká, že ani tie skutočné jazvy na srdci nie sú horšie. Koniec školy, hladanie práce, a ja stále vládzem, usmievam sa, som na každého milá a pomáham ako sa dá,veď ty si tá...najlepšia, najsilnejšia  a všetko zvládajúca.

    Alebo je všetko inak ? Len ONI ma tak vidia a JA sa nechcem vidieť inak. Keby som to bola naozaj JA, bola by som taká malinká, slabučká a túžiaca po láske a pochopení, vo vnútri vyprahnutá, túžiaca nájsť oporu...pre seba. Ale nie, ja hrám tú ich hru ďalej a už neviem byť sama sebou. A potom, keď sa zdá, že konečne je v mojom živote všetko v poriadku, tomuto plamienku, čo sa pomaly rozháral v mojej vyprahnutej duši roky, stačí malý závan čerstvého vzduchu a je to tu...

    Zhorí všetko čo má, bez milosti, bez otázky, bez možnosti zastaviť to, moja duša už odišla. Už len púšť, prst na spúšť...,nič len tma obklopí ma.

Posledný krát možnosť na návrat...


Tu a teraz... | stály odkaz

Komentáre

  1. znie to tak smutne
    ale ked sama uveris, ze si tak silna, ako to vidia iny, budes mat dost sily.
    a - hore hlavu a usmev :)
    publikované: 11.01.2007 16:36:16 | autor: hviera (e-mail, web, autorizovaný)
  2. neboj sa ..
    nie si sama, co sa takto citi ..
    ja som to zazival pred polrokom .. a dost sa to prejavilo na tom, aky som bol. ja som sa tvarit nedokazal .. a pustal som vsetko von zo seba.
    ale potom doslo poznanie a zistil som, ze vsetko ide uplne inak, iny svet, ini ludia, ina nalada, ine zobudzanie sa, ine zaspavanie, bez stresu, s laskou, usmevom ..
    neboj, bojuj, vydrz .. vsetko prejde a bude dobre .. ver ..
    f.
    publikované: 11.01.2007 18:24:17 | autor: Felician (e-mail, web, autorizovaný)
  3. KTO VRAVÍ,ŽE MUSÍME BYŤ VŽDY SILNÍ?
    Napriek všetkým bolestiam,čo sa nám v živote postavia do cesty a nechcú uhnúť,i keď ich odstrkaváme, je človek pozoruhodná bytosť. Zvláštne, koľko toho dokážeme uniesť na svojich boľavých krížoch... Sme ako terenné autá rútiace sa so svojim nákladom vpred... Neboj, stále si to TY a TVOJ život je TVOJ. Len občas by sme svoj život radšej dali do záložne a prišli si preň, až sa vyčasí. A SLNKO ZATIAĽ VYŠLO VŽDY, nie? To by si už ozaj mala priveľkú smolu, keby tebe nevyšlo... Tak nech ti svieti a hreje srdiečko. Veľa šťastia!
    publikované: 11.01.2007 20:22:07 | autor: Elen (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. koľko milých slov :)
    no nie sú ľudia úžasní v tom, ako dokážu precítiť to, čo prežívaš práve teraz? a nie je to pretvárka, každý by ti chcel pomôcť, objať ťa, pohladiť a povedať, že môžeš byť taká, aká naozaj si...plač, krič, zúr, nadávaj, zbi nás, môžeš urobiť, čo len chceš a my ti aj tak budeme chcieť pomôcť, povzbudiť ťa, poslať cmuk vzdušnou poštou a osviežiť tvoju dušičku, premeniť zničujúci plameň na život, pretože poznáme práve to, čo cítiš a nič iné, len to, čo nám povieš :) ak je toľko úprimne ti prajúcich a povzbudzujúcich ľudí tu na blogu, kde sa skrývajú v tvojom reálnom okolí? určite sú blízko, ak ich nestretneš, sme tu pre teba :)
    publikované: 11.01.2007 20:45:20 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014